Kauniainen asuinalueena

Location, location, location...
Kauniainen on erinomainen vaihtoehto pääkaupunkiseudulla. Gresantie 20'ssä on harvinaisen hiljaista, vaikka talo sijaitsee ihan Kauniaisten ytimessä, vain reilun 100 m päässä Kauniaisten kauppakeskuksesta. Juna on paras ja nopein yhteys Helsingin keskustaan, myös asema sijaitsee vain reilun 100 m päässä asunnosta, mutta siitä huolimatta junia, tai muuta liikennettä, ei näy eikä kuulu. 
Kauniaisten keskustaa on uudistettu viime vuosien aikana ja keskustaan on noussut uusia asuinrakennuksia ja uusia palveluita. Keskusta on toimiva ja ennen kaikkea Granilaiseen tapaan tyylikäs. 
°°°
Kauniainen on yksi pääkaupunkiseudun neljästä kaupungista. Se sijaitsee naapurikaupunkinsa Espoon keskellä 15 km Helsingistä länteen. Tyypillistä Kauniaisille on, että kaupunki on vuosien varrella pystynyt säilyttämään luonteensa huvila- ja puutarhakaupunkina.
Kauniaisten perustamisvuodeksi lasketaan vuosi 1906, jolloin perustettiin osakeyhtiö, jonka tehtävänä oli huvilatonttien myyminen alueelta. Vuonna 1920 huvilayhdyskunnasta tuli kauppala. Asukasluku oli 1346, ja tällöin oli ruotsinkielisiä noin 70%. Suomenkielisen nimensä - Kauniainen - kauppala sai vuonna 1949 valtioneuvoston päätöksellä.
Varhaisimmat asukkaat hakivat rauhallista, terveellistä ja turvallista asuinympäristöä lähellä pääkaupunkia ja tätä kaikkea paikkakunta pystyi ja pystyy edelleenkin tarjoamaan. Kaupunkikuvalle on luonteenomaista pientalovaltaisuus ja luonnonläheisyys. Tänään Kauniaisissa on noin 9300 asukasta, joista 59 % on suomenkielisiä ja 36 % ruotsinkielisiä.

Kauniainen on lapsiperheen paratiisi, missä voi harrastaa lähes mitä vain kävely/pyöräily etäisyyksien päässä. Urheilutarjonta on melkein uskomaton vajaan 10 t asukkaan kaupungille. Urheilupuistosta löytyy täysin uudistettu jalkapallokenttä ja juoksurata. Samalta alueelta uimahalli ja ulkotenniskentät. Kivenheiton päässä on uusi tennishalli, jäähalli ja pujottelumäki. GrIFK Alpine on Suomen parhaimpia pujotteluseuroja joka tuottaa ehkä eniten Suomen maajoukkueelle huippulaskijoita. GrIFK on esimerkillinen seura useassa lajissa ja ikäluokissa.
Palvelut, luonto, urheilu mahdollisuudet ovat kaikki ympärillä.  Gresantie 20'stä pääsee kätevästi junalla Selloon tai Helsingin keskustaan, tai vaikka toiseen suuntaan Länsi-Uudellemaalle tai ihan Turkuun. Autoilija on saman tien Turunväylällä, tai KI-KII tai KIII'lla. 

Kauniaisissa katuja viheralueita ja istutuksia  hoidetaan esimerkillisesti. Kaksikielisyys ehkä pelottaa uusia asukkaita, mutta ihan turhaan. Alla oleva chatti vastaus kertoo hyvin millaista on asua Kauniaisissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti