Ideat ja Vinkit

Katso sisustusvinkkejä muista kohteistamme, jotka ovat rakennettu samaan tyyliin osoitteessa Kotivisio.com
Klikkaa kuvaa suuremmaksi.
Vaihtoehtoinen TV'n paikka on takan päällä. Tiiliä kannattaisi ehkä silloin ottaa pois juuri sen verran minkä kokoinen TV on. Toinen hyvä tv'n paikka on olohuoneen parvekkeen seinä. Silloin takan tiiliseinälle voi keksiä muuta, esim. sävyttää tiilet. Finlandia talon samaiset tiilet ovat tumman siniset. Eteläpuoleinen seinä tarjoaa paljon mahdollisuuksia, esim. kuvaseinänä, tai siihen sopii myös kookas hyllyjärjestelmä (esim. BoConcept), johon myös saa luotua tunnelmallisen valaisun. 
Vaihtoehtona päätyseinään sopii myös tapetti, tai vaikka sisustustiili... vain mielikuvitus on rajana tässä asunnossa. Valoja voi kaikissa tapauksissa ohjailla mukavasti ja edullisesti myös kaukosäätimellä

Esimerkkejä missä TV takan päällä
TV sopii myös erinomaisesti parvekkeen seinälle, jos sohvakalusteet aseteltu kuten kuvassa.
Ovet. Väliovet ja kaapin ovet ovat alkuperäisiä. Niiden mahdollinen käsittely on jätetty uudelle asukkaalle, sillä niistä ollaan tasan sitä mieltä, että "hyvä kun ne ovat jätetty", tai "ne olisi voinut sävyttää valkoiseksi". Yksi hyvä kiinnostava ehdotus tuli sävyttää väliovet keittiön väriseksi ja jättää kaapin ovet alkuperäiseen asuun.

Suomalainen upea Secto valaisin.
Valot ovat tärkeä sisustuselementti ja tunnelmanluoja. Entisen kodin valoja ei tulisi käyttää ellei ne sovi uuteen asuntoon. Näyttäviä valoja on niin paljon että niihin kannattaisi ajalla perehtyä. Roikkuvalot ovat taas muotia ja hyviä vaihtoehtoja on runsaasti. Käytävän valot esim. ovat Cobellosta, ja siellä on hyvä valikoima. House Doctor ja Nordal tarjoavat myös upeita valo vaihtoehtoja. Myös LED polttimoita on paljon erilaisia. Pöytävalot näyttävillä varjostimilla antavat tunnelmallisen valaisun alas, mutta myös ylös.                                          

Keittiö tuli Saarelta mittatilaustyönä. Keittiö tarjoaa runsaasti säilytystilaa, mutta sitä löytyy lisää vastakkaiselta seinältä, mihin sopii esim. avohyllyt. Toisella seinällä on paikka vaikka viinikaapille. Ikealta löytyy mahtava tuote vastakkaiselle seinälle, jonka voi sävyttää mielensä mukaiseksi.
Avohyllyt keittiöön?
Keittiöön sopii myös roikkuvalot, tai spotit, mutta ei ehkä pelkkää kylmää yleisvaloa tarjoava plafondi.

Kodinhoitohuoneessa on paikka vain pesukoneelle. Jos kuivaajallekin olisi tarvetta niin nykyään pesu- ja kuivauskoneen saa samassa kuoressa, esim. Power. Pesutornikin toki mahtuu, mutta silloin pitää luopua alkuperäisistä seinäkaapeista.

Parvekkeella on ohjattuja pistorasioita katto ja lattiatasolla, jotka antavat mahdollisuuksia käyttää erilaisia valoja esim. jouluna. Pistorasian voi myös hyödyntää infrapunalämmittimeen. Parvekkeen terassin materiaalina on käytetty laadukasta Siperian Lehtikuusta, joka ajan myötä harmaantuu kauniisti.

Tapetti WC'ssä.
WC on siis kuiva tila jos siellä ei ole avoviemäriä. Tästä on monilla ollut erilainen mielikuva ja päätyvät laatoittamaan ei pelkästään lattian, mutta myös seinät. Mutta tässä tapauksessa wc'n seinät tarjoavat muitakin mahdollisuuksia, ne voi vaikka tapetoida. Silloin tapetin kannattaisi sivellä Sauna Supilla (telalla tai pensselillä) joka antaa tapetille vettä hylkivän ja helposti puhdistettavan kalvon.

Kylpyhuoneen seinät ovat tarkoituksella jätetty ns. struktuuripinnalle, jotta ne sopisi lattian kanssa. Seiniin voi vaikka roikottaa tauluja, ja/tai lisätä hyllytasoja, mutta jos perinteistä laattaa kaipaa, niin seinissä on vesieristykset joten siitä vaan suoraan laatoittamaan. Kylpyhuoneeseen saa muuten toisen wc pytyn rätti patterin alle jos siltä tuntuu.

Makuuhuoneisiin sopii myös väriä, tapettia tai struktuuria seiniin. Avohyllyt ovat trendikkäitä myös makuuhuoneessa ja master bedroomissa on tilaa sellaiselle. Masterissa olisi myös hyvä paikka meikki tai kapealle työpöydälle ikkunoiden välissä.

Käytävälle voi perustaa esim gallerian.

Tämä asunto tarjoaa paljon sisustusmahdollisuuksia oli tyyli mikä tahansa, kodikkaaksi sen saa pienellä vaivalla.

Olohuoneen päätyseinään sisustustiili? jonka voi helposti asentaa itse!
Tästä kuvasta tuli Gresantien asunto mieleen, hyviä vinkkejä kattolamppujen suhteen. Musta seinä ja hyllyt RS ja K'n seinäpätkälle. MV kuvia seinälle, matto, ruukut ikkunalaudalle jne. Hyvä kodikas tunnelma!

Mitä muuta?
Autopaikoista voi spekuloida, mutta ehkä turhaan sillä talon edessä kadulla on aina vapaita paikkoja eikä edes asukaspysäköintitunnuksia tarvita. Tämän vahvistavat talon muut asukkaat. Gresantien kadunpätkä on periaatteessa "varattu" tälle talolle, sillä naapuriyhtiöillä on omat pihapaikat. Autohallipaikkoja on ostettavissa oman taloyhtiön edessä sijaitsevasta Kauniaisten Kvartetti yhtiöstä. Lämmin hallipaikka automaattiovineen tarjoaa tietenkin arkeen luksusta.

Keittiö
Arvoasunto lehti Joulukuu 2016. Sisustusarkkitehti Hanna Airas kertoo trendeistä mm. integroidut, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, premium keittiössä näkyy jopa nahkaa. "Jos keittiö on avokeittiö, pitää huomioida myös se tila, johon se näkyy".
Voidaan hymysuin todeta, että Gresantien keittiö on kaikkea tätä.
SparaSpara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti